NIEUWS

DE ROEMENIëHAL is WEER OPEN

De Roemeniëhal is zaterdag 16 mei om 09.30 uur, na een periode van bijna twee maanden, weer open gegaan. De afgelopen twee weken is er hard gewerkt om een en ander Coronaproof te maken conform de voorschriften van het RIVM. Zo is er eenrichtingsverkeer, houden we afstand en mag er een beperkt aantal klanten tegelijk naar binnen. In deze periode hebben wij tevens de verkoophal heringericht waardoor deze er weer, zoals u gewend bent, uitnodigend uitziet.

 

Wij zijn erg blij dat wij u weer kunnen ontvangen en rekenen erop dat u ons niet vergeten bent. De openingstijden zijn niet veranderd. U vindt deze op de betreffende pagina.

 

Er is volop parkeergelegenheid aan de achterzijde van onze verkoophal.

 

DERDE TRANSPORT IN 2020

Maandag 9 maart jl. is het derde transport met hulpgoederen van dit jaar verladen met als bestemming Chisinau in Moldavië. Aanvankelijk stond dit transport gepland voor zaterdag 29 februari. Dit keer verzonden wij o.a. kleding, schoolmeubilair, een compleet keukenblok met vaatwasser en een groot gedeelte van de inventaris van De Meijetuin uit Zegveld die ons belangeloos ter beschikking is gesteld na sluiting van deze Meijetuin.

 

Verder gingen er veel spulletjes mee naar Corinne Anbeek. Jaren geleden is zij als zendeling afgereisd naar Roemenië en vandaar doorgereisd naar Moldavië waar zij is gehuwd en sinds ongeveer 7 jaar met haar man een opvanghuis voor kinderen vorm geeft. Dit kinderopvanghuis wordt, naast de goederen die wij transporteren, financieel door ons ondersteund.

De verkoop in onze winkel, giften en de opbrengst van de jaarlijkse Roemeniëmarkt maken deze transporten en ondersteuningen mogelijk. Wellicht een reden voor u om, voor zover u dat al niet deed, eens een bezoek aan onze kringloopwinkel te brengen of u als vrijwilliger bij ons aan te melden.

 

De onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens het laden van dit transport.